Workshop Yoga en Paardencoaching

Caroline en ik organiseren voor de tweede keer deze verrassende Yoga- en Paardencoaching workshop

DEZE WORKSHOP IS OPGESCHORT I.V.M. CORONA

 

 

Programma:
10:00 Start met thee/koffie, voorstelrondje
10:15 Buiten-yoga
11:30 Pauze met uitleg over paardencoaching
11:45 Korte coachsessies één op één; ongeveer 10 minuten per persoon. De coachsessie is individueel en zonder toeschouwers
12:50 tot 13:00 Afsluiting in bijzijn van de paarden

 

We zien je graag!

Aankomend: Workshop Jouw Levenswiel in Woord en Beeld 

Houd de website in de gaten voor de data van deze bijzondere workshop....

 

Deze workshop staat in het teken van;

- ontspanning en verbinding met jezelf en de wereld om je heen

- inzicht in (de diepere lagen van) jezelf, jouw leven

- aarding, verbeelding en rituelen

En verder;

- twee 'coaches' / begeleiders begeleiden deze workshop

- twee lieve paarden helpen je te reflecteren op wat je doet en voelt

- alles in de gezonde buitenlucht

- maximaal 6 personen

- zal plaatsvinden in een weekend in juli / augustus; dag en tijd volgt

- duur 3 à 3,5 uur

- kosten 75 euro per persoon

- opgeven via schattenkerk.thekla@gmail.com

Meer (leren) voelen in contact met paarden; transformeer je beknellende emotie(s) naar gevoelens en emoties die je dienen.

Emoties; iedereen heeft ze en kent ze. Bij de een zijn ze diep(er) verborgen en kan er moeilijk bij terwijl een ander er door overweldigd kan worden.

Wat zijn emoties eigenlijk precies. Hoe kan je ze leren herkennen. Wat vertellen ze je en hoe kan je ze stroomlijnen.

De omgang met paarden kan vastzittende emoties losmaken, of juist overweldigende emoties rustiger maken. Door de kalme aard van mijn paarden raak je meer ontspannen en krijgen grote emoties weer een normale proportie. Ook merk je dat je (negatieve) emoties of gevoelens kunt omarmen waardoor de lading verdwijnt.

Wanneer jij beknellende en bewustzijnsvernauwende emoties leert herkennen, voelen en begrijpen, kunnen ze transformeren naar emoties die je juist gaan dienen.

Wandelen met paarden

'Een paard is toch om op te rijden?'

Hoe vaak ik dat niet te horen heb gekregen?

Paarden zijn niet geboren om op te zitten. We zitten juist op een kwetsbare plek van hun lichaam; daar waar een roofdier hen zou grijpen. Mijn paarden zijn beide zadel- en ruitermak gemaakt door mij, maar naast rijden is wandelen een uitstekende beweging voor hen en voor degene die ze begeleidt. 

Wandelen met paarden werkt helend op lichaam en geest. Al wandelend kom je mede door het ritmische geluid van de hoeven op de grond in een ontspannen staat van zijn waarbij je open kunt staan voor wat zich om je heen afspeelt. Je aandacht gaat zich meer naar buiten richten en je krijgt meer aandacht voor de schoonheid en de verrassingen in de natuur.

Ga je mee?

Yoga of Mindfulness met paarden

'Een paard aardt'.

Paarden leven in het hier en nu. Wanneer je veel in je hoofd zit, kan de omgang met paarden je helpen te aarden. Door hun 'natuurlijke staat van zijn' helpen ze je uit je hoofd te komen en in je lichaam te landen. Een combinatie met yoga- en meditatieoefeningen is een heel effectieve manier om je meer bewust te worden van je lichaam, je gevoelens en de wereld om je heen.

Levenskracht

Paarden zijn (levens)krachtige dieren. Niet voor niets wordt er gesproken over PK. Omgaan met paarden kan een uitdaging zijn want ze hebben een eigen wil. Ze vragen focus en doorzettingsvermogen. Eigenschappen die juist nodig zijn om al jouw potentie aan te spreken. Hoe levenskrachtig sta jij in het leven?

Natuurlijk leiderschap

Een paard is een vluchtdier en in principe op zoek naar de veiligheid en comfort van een omringende kudde met een kuddeleider. Wanneer jij samen bent met een paard vormen jullie samen een kleine kudde.  Het paard is in de mensenwereld, juist omdat het een vluchtdier is, geen goede leider. Dat betekent dat van de mens gevraagd wordt leider te zijn.  Echter het gezegde 'vertrouwen komt te voet en gaat te paard' is erg van toepassing. Wanneer jij niet congruent bent, dat wil zeggen wanneer jij je anders voordoet dan dat je je voelt, hebben paarden dat in de gaten en zullen zich niet aan jouw leiderschap over durven of willen geven.

De combinatie van jou met een paard kan je inzicht geven in jouw (natuurlijke) leiderschapskwaliteiten.

Zelf leiderschap

Reflectie geeft inzicht. Dat inzicht kan tot (meer) zelf of persoonlijk leiderschap leiden. Je wordt je meer bewust van de factoren die een rol spelen in jouw levensgeluk, of in het al of niet halen van je doelen. Zo krijg je de regie meer in handen.