"Van de materie en de geest"

Gepubliceerd op 11 november 2019 om 13:19

"De Materie":

Het leven op een plek zoals de onze, met paarden, moestuin, grond etcetera vraagt een heel praktische inzet. En soms moeten of willen we letterlijk grond (Materie) verzetten. We hadden grond van het afgraven rondom huis op een berg die lag te wachten op actie.

Manlief Leo en vriend Jeroen legden van deze grond een dam over de sloot achter ons perceel zodat we direct het zomerdijkje op kunnen met de paarden. Top!

"De Materie en de Geest"; een trektochtje over de Edese hei !

Materie staat voor de hele praktische kant; het voorbereiden zoals met welke bepakking gaan we, waar overnachten we, het trailerladen oefenen etcetera...

De Geest staat voor de ontmoetingen, het samenzijn en beleven, de ervaring. Prachtig afwisselend gebied met heide en bos, mooie ontmoetingen. Een hele ervaring rijker!

"Van de Geest":

De intensieve cursus systemisch werken met paarden bij Linda Gillis heb ik gister samen met mijn medecursisten afgerond. Het ervarene en geleerde mag haar plek gaan innemen in mijn geest, lichaam en zijn.

Naast theorie deden we verrijkende oefeningen om meer inzicht te krijgen in de werking van een systeem (het gezin van afkomst, je huidige gezin, je werkteam, de maatschappij zijn allemaal voorbeelden van systemen) op mijn (of jouw) leven.

Deze laatste dag trok ik een kaartje;

De vlinder. Symbool voor transformatie en lichtheid; het oude mag in vertrouwen losgelaten worden. Mijn hart weet wat deze boodschap betekent.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.